EDS ‘on tour’

Zaterdag was het zo ver, de tweede fotoshoot om EDS’ers een gezicht te geven.

Zaterdagmorgen om 8 uur onderschepten we visagiste Monika in de lift. Een laatste slok koffie/thee en naar boven om onze snoeten film en foto proof proberen te maken. Wij waren vrijdag al in Rotterdam na onze eerste ‘echte’ bespreking als stichting in Breda. Er komt een hoop kijken bij wat we allemaal willen bereiken en gelukkig zijn er mensen bereid hierin met ons mee te denken, maar daarover later meer.

In de make up, ietwat gespannen wachtend op wat ons allemaal te wachten stond. De eerste modellen meldden zich al snel en zo ontstond een gezellige chaos op onze hotelkamer. Nog nooit hebben zich zoveel rolstoelen verzameld in de hotel badkamer. Iets voor tienen werd het startschot gegeven en togen de fotografen uit de ochtendgroep richting Rotterdam Centraal om onze lotgenoot modellen vast te leggen. Een krap uurtje later gevolgd door Martine met het volgende groepje, terwijl Mariska en Tamara de filmcrew opwachtten.

Zaterdag was tevens de eerste filmdag voor de documentaire ‘Facing EDS’. Wij worden gevolgd tijdens de shoot, maar ook tijdens bezoeken bij de fysio, de aanmeting van hulpmiddelen en naar het ziekenhuis. Ook dr. Jansen levert een bijdrage in een stukje uitleg over EDS. Spannend, maar nodig, in beeld zijn met een lach is al best eng, maar in beeld zijn terwijl je ‘op’ bent, op zijn kwetsbaarst is echt wel lastig. Het doel is wat hierin de doorslag gaf, dit is waar we met alle liefde ons voor inzetten. Ook voor ons was dit dus een extra uitdagende dag.

De ochtend vloog voorbij, we hebben al prachtige foto’s voorbij zien komen en zijn ook erg benieuwd naar de rest! De aankomst van de film crew liep tegen onze broodnodig ingeplande rust en zo gingen Tamara en Martine richting hotel terwijl Martin (onze cameraman) de headshot’s nam voor de trailer. Het zat erop voor groep één, wij maakten ons op voor groep twee.

Om één uur, na een kwartiertje liggen gingen we op pad naar de kop van Zuid, meeting point, hotel New York, waar de volgende groep al gezellig keuvelend op het gras van het prachtige weer zat te genieten. Niet te missen door het aantal rolstoelen, nekkragen en silver splints. De groep gesplitst en aan de bak, een groepje binnen, alwaar we in een prachtig vertrek mochten fotograferen en een groep buiten, wisselen na een uur. Een uur is kort, de tijd vliegt echt, maar wederom zagen we mooie plaatjes voorbij komen.

Groepsfoto, headshot’s en weer door voor een klein kwartiertje rust. De laatste shoot, nu wijzelf. Doodmoe, met bleke snuutjes en bibberende ledematen, het beeld dat we voor ogen hadden was het zeg maar niet. Onze arme fotograaf had het zwaar met ons, maar goed, ook dat is EDS. Zondagochtend werd ook ‘the day after’ vastgelegd. Geen laag make up, alleen ons eigen lachende masker, want dat gaat maar zelden af.

Het was pittig, maar het was het waard. Mooie mensen in het ‘echie’ ontmoet. Dankbaar dat onze lotgenoten mee willen doen, zonder hun hulp kunnen wij geen gezichten laten zien. Dankbaar voor Monica de Ruijter Hair & Make up Artist en haar visagie, dankbaar voor Matthijs Posthumus, PD Fotografie, @Annette Collomb, Wim Barzilay, @Lynn Fay van Yperen, @Fai Sel en Boy Surminski Photography voor de fotografie, de aanhang van onze lotgenoten voor hun steun en toeverlaat. En wie we nu met een mistig hoofd vergeten.

Het was een top weekend, dankbaar dat we dit mogen doen!

PS Morgen gaan de eerste foto’s online, stay tuned!

2 thoughts on “EDS ‘on tour’

  1. Wowie!!!

    Dat zal gezellig geweest zijn met elkaar en voor elkaar.

    Ben zo benieuwd naar de foto’s en vooral het resultaat.

    Kom je ook nog langs in lelystad?

    groetjes Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.